Special-the

Hos Kronen har vi nok Danmarks største udvalg af the. Vi er beliggende i Aalborg, men vi sender gerne vores special-the (og kaffe for den sags skyld) til hele landet. Vi tilbyder alle sorter af the, og vi står altid klar med rådgivning og vejledning til vore kunder. Dette betyder, at vi altid kan hjælpe dig med at finde den special-the, du står og mangler.

Vi sælger følgende typer af the i Kronen:

 • Sort the
 • Grøn the
 • Hvid the
 • Rooibush
 • Darjeelings
 • Frugt the
 • Urte the
 • Oolong the
 • Røget the
 • Matcha the
 • Østerlandsk the

Sorter

Hvad er sort the?
Den sorte the er fermenteret fuldt ud. Fermentering betyder gæring. Sort the kan være småbladet eller storbladet. En meget småbladet the fra Ceylon kan være akkurat lige så fin kvalitet som en storbladet. Indholdet af garvesyre og tein er normalt større end i grøn og hvid the.

Hvad er grøn the?
Grøn the er det samme som sort the, blot er den ikke forarbejdet så meget som den sorte the. Derved bevarer den grønne the flere af de vitaminer og mineraler, der helt naturligt er i et teblad. Grøn the produceres hovedsageligt i Japan, Kina og Taiwan. Indholdet af tein og garvesyre er lavere end i sort the.

Hvad er hvid the?
Hvid te er forskellig fra både grøn, sort og Oolong the. Det er en sjælden og kostbar the, der produceres i små mængder. Mest kendt er Pai Mu Tan fra Fujian-provinsen i den sydøstlige del af Kina. Den håndplukkes i begrænsede mængder i det tidligste forår inden knopperne brister og bladene springer ud. Theen forarbejdes kun ganske lidt og med stor omhu, så vitaminer og mineraler bevares. Hvid the indeholder op til 3 gange så mange antioxidanter som grøn the. En mild the med et lavt indhold af tein og garvesyre.

Hvad er Oolong the?
Oolong the er groft sagt en mellemting mellem grøn og sort the og kaldes af samme grund ‘halvfermenteret’. Oolong-the produceres hovedsageligt i Kina og Taiwan. I tilblivelsesfasen undergår Oolong-theer gentagne ristninger, og hver type har en forskellig fremstillingsproces, som er relateret til det område, den dyrkes i.

​Darjeelings:
Blade af anden plukning (juli/august). Fyldig, rund og frugtig aroma. Lyst udtræk. Fortrinlig som eftermiddagsthe.

Hvad er Rooibush?
Rooibush er egentlig hollandsk og betyder “rød busk”. Rooibush er af natur et træ, men for at gøre det nemmere at plukke af den, er træet ”blevet” til en busk. Rooibush-plantager findes kun i Sydafrika. Busken bliver høstet et par gange om året og bliver fermenteret (gæret) nogenlunde som den sorte the. Det frembringer den meget aromatiske og let sødlige smag, samt den rubinrøde farve. Rooibush the indeholder hverken tein (koffein) eller garvesyre. Den er derfor også meget velegnet som aften-the eller til børn.

Bestil online

Alle vores typer af special-the kan bestilles online ved henvendelse på e-mail kronen-kaffe@mail.dk eller du kan kontakte os på telefon (+45)98120410. Har du spørgsmål eller brug for rådgivning, er du også altid velkommen til at skrive eller ringe.

Vi sender gerne the og kaffe til både ind- og udland. Ved bestillinger indenrigs fremsendes faktura, ved bestillinger udenrigs kan der betales via kontooverførsel eller MobilePay.

Tips til din THE​

 1. Opbevar theen i lufttæt emballage – det kan være en thedåse, et glas eller keramik med låg.
 2. Keramik og porcelæn er bedst til thepotter, da de ikke giver afsmag i theen.
 3. Hvis der bruges thefilter så vælg et stort filter, hvor theen har god plads til at svømme rundt.
 4. Hvis der bruges mælk, så hæld den i før theen for at opløse den bedre.